Ontwerp cover VPRO Gids

Amateurs, studenten en professionals werden uitgenodigd om de eerste gidscover van het jaar 2016 te ontwerpen. De titel luidde: ‘Verleg de grens’. Mijn eerste idee was om een landkaart zo te vouwen dat Afrika en Europa aan elkaar vast kwamen te liggen zonder zee er tussen in. Dat lukte niet zonder zwaar te photoshoppen. Het volgende idee was een lullig slagboompje in een gigantische woestijn. Dat idee en ontwerp vond ik al veel beter. Dit was ’t! Deze zou ik inzenden. Maar toch; douaniers, slagbomen… daar zouden toch andere ontwerpers ook mee komen. Nu wil het toeval dat ik met een eigen werkje bezig was. Ik zet die werkjes regelmatig op Instagram. Ik had een oude ansichtkaart gevonden waarop o.a. twee dames in een roeibootje zitten (één ervan met zo’n haarnetje… heerlijk). Ze zijn duidelijk te ver gegaan. Een beetje doelloos dobberen ze rond in een zee van blauw en zwart. De dames hebben onbewust of bewust hun grens overschreden. Is er nog hoop voor die twee dolenden? Ik hoop het van harte.